Posiłki w naszym przedszkolu są zdrowe, pożywne i bardzo smaczne. 
Przygotowują je  panie kucharki z wieloletnim doświadczeniem. Dzieciom uczulonym (alergikom) podawane są posiłki bez produktów uczulających 
zgodnie z zaleceniami lekarzy i rodziców. 
Naszym przedszkolakom oferujemy trzy posiłki dziennie:
śniadanie, obiad i podwieczorek, ponadto w każdej sali dostępna jest woda 
do picia. Aby pomóc kształtować w dzieciach odpowiednie nawyki żywieniowe, uwzględniamy w menu produkty z pełnego ziarna oraz pieczywa pełnoziarnistego.
 Codziennie oferujemy dzieciom owoce.
Dzieci zachęcamy do jedzenia i dbamy o to, aby nie odeszło od stołu głodne.
Wspólny posiłek jest doskonałą okazją do wdrażania od najmłodszych lat
zasady zachowania się przy stole.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
04.05.2021 r.

PŁATKI KUKURYDZIANE (250G,1,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), SZYNKA Z INDYKA (20G), PAPRYKA, SZCZYPIOR (30G) HERBATA
 Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA  KOPERKOWA (250G,9), GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE WĘGIERSKIM (50G,6),  KASZA JĘCZMIENNA  (70G), OGÓREK KISZONY (100G), KOMPOT JABŁKOWY(200G)

KANAPECZKI
Z MASEŁKIEM (50G, 10G,1) JAJKO NA TWARDO(20G,3), KECZUP, RZODKIEWKA (30G), MLEKO(150G),
 OWOC

ŚRODA
05.05.20201 r

KAKAO(200G,1,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), PASTA HUMMUS
Z SUSZONYMI POMIDORAMI (40G),  SZCZYPIOR(30G),
HERBATA Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA Z ŻÓŁTEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ (250G,9), KOTLECIK SCHABOWY (60G), ZIEMNIAKI
Z KOPERKIEM (150G), SAŁATA
 Z RZODKIEWKĄ
I ŚMIETANĄ(100G) KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI (200G)

WAFLE RYŻOWE (2SZT),   MARCHEWKA
Z JABŁKIEM, RODZYNKAMI (150G), HERBATA Z CYTRYNĄ (200G)OWOC

CZWARTEK
06.05.2021 r

KASZA NA MLEKU(250G,7), PIECZYWO MIESZANE(50G,1), MASŁO(10G,7), SZYNKA DROBIOWA (20G,6), POMIDOR, SZCZYPIOR (30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA KALAFIOROWA (250G,9), PIEROGI
Z SEREM, ZIEMNIAKAMI
I ŚMIETANĄ  (300G,6), GARŚĆ BORÓWEK (100G), KOMPOT WIŚNIOWY (200G)

SOK JABŁKOWY (150G), PALUCH BEZ MAKU
I CUKRU(100G), OWOC

PIĄTEK
07.05.2020 r

KAWA ZBOŻOWA(200G,1), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), PASTA Z BIAŁEJ FASOLI, SŁODKA PAPRYKA(1SZT),  OGÓREK, SAŁATA(30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA GROCHOWA (250G,9), PALUSZKI RYBNE  (80G,3,4), ZIEMNIAKI (150G), KAPUSTA PEKIŃSKA, KUKURYDZA, PAPRYKA, SER FETA(100G), KOMPOT OWOCOWY (200G)

KANAPECZKI
Z MASEŁKIEM (50G,1,10,G,7) WĘDLINKA GOTOWANA (20G,6), MARCHEWKA
 W SŁUPKI (30G), MLEKO(150G), OWOC

PONIEDZIAŁEK
10.05.2021 r.

KAWA ZBOŻOWA(200G,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), SER ŻÓŁTY (20G,6)  POMIDOR, SZCZYPIOR (30G), HERBATA
 Z CYTRYNĄ(200G)

ZUPA POMIDOROWA
Z RYŻEM (250G,9), NALEŚNIKI Z SEREM
I ŚMIETANĄ (300G,7), KALAREPA DO CHRUPANIA(100G),  KOMPOT ŚLIWKOWY (200G)

KANAPECZKI
Z MASEŁKIEM (50G,1,10G,7), POLĘDWICA SOPOCKA (20G,6), OGÓREK ŚWIEŻY (30G), MLEKO (150G), OWOC

WTOREK
11.05.2021 r.

PŁATKI CYNAMONOWE (250G,1,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), PASZTET DROBIOWY (20G,6), SAŁATA, SZCZYPIOR (30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA Z BRUKSELKI (250G,9), KOTLET MIELONY (60G,6), ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM (150G), BURACZKI GOTOWANE (100G), KOMPOT WIŚNIOWY (200G)

FASOLKA SZPARAGOWA
Z MASEŁKIEM
I BUŁKĄ TARTĄ (150G), BUŁECZKA Z MASEŁKIEM (50G,1,10G,7), HERBATA OWOCOWA (150G), OWOC

ŚRODA
12.05.2021 r.

KAKAO (200G,1,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), PASTA JAJECZNA
Z MUSZTARDA
I SZCZYPIORKIEM (40G), PAPRYKA (30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA SEROWO-CEBULOWA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM (250G,9), KAWAŁKI INDYKA
 Z WARZYWAMI NA PATELNIĘ
 I MAKARONEM RURKI (300G), KOMPOT TRUSKAWKOWY (200G)

KASZA MANNA
Z SOKIEM MALINOWYM (200G), BUŁKA
Z MASŁEM
I WĘDLINĄ (50G,10G,20G,6), GARŚĆ WINOGRONA (30G), OWOC

CZWARTEK
13.05.2021 r.

MAKARON NA MLEKU (250G,7), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), SEREK ŚMIETANKOWO-ZIOŁOWY (20G,6), RZODKIEWKA, SAŁATA(30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

KREM Z BROKUŁA
Z GRZANKAMI (250G,9), POTRAWKA Z KURCZAKA (80G), RYŻ (70G),  SURÓWKA
Z POMIDORA,  SZCZYPIORKU, ŚMIETANY(100G), KOMPOT JABŁKOWY (200G)

CIASTO JOGURTOWE (60G), MLEKO 
Z MIODEM
I CYNAMONEM(150G), OWOC

PIĄTEK
14.05.2021 r.

KAWA INKA(200G,1), PIECZYWO MIESZANE (50G,1), MASŁO(10G,7), PASTA Z MAKRELI
W POMIDORACH (40G) RZODKIEWKA, SZCZYPIOR (30G), HERBATA
Z CYTRYNĄ (200G)

ZUPA JARZYNOWA  (250G,9), FILET RYBNY PANIEROWANY (80G,3,4), ZIEMNIAKI(150G), SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ, JABŁKA(100G), KOMPOT OWOCOWY(200G)

JOGURT OWOCOWY (150G), CYNAMONKA (1SZT), KALAREPA DO GRYZIENIA(20G),
 OWOC

 DODATKOWE INFORMACJE:

1.ŚNIADANIA SĄ PODAWANE W FORMIE GOTOWYCH KANAPEK 
ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWA.
2.PIEROGI, KOPYTKA, PYZY, GOŁĄBKI , KLUSKI ŚLĄSKIE I LENIWE
TO WYRÓB WŁASNY.
3.WODA DOSTĘPNA DLA DZIECI W KAŻDEJ SALI O KAŻDEJ PORZE.

4. INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO WPROWADZENIA ZMIAN
W JADŁOSPISIE.